Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.06.2021, 17:55

29 червня ц.р. відбулося 30-те засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва

Тридцяте засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва (СРГО) під головуванням заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергія Демедюка та помічника Генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій Каміля Гранда відбулося 29 червня ц.р.

Сторони обговорили результати співпраці у сфері озброєнь у І півріччі 2021 року, програми і плани реформування українського оборонно-промислового комплексу, співробітництва у сфері підтримки і постачання, досягнення взаємосумісності, взаємодії у розвитку технологій і інноваційної політики та інше.

Увагу експертів НАТО було привернуто до імплементації положень Закону України «Про оборонні закупівлі», реалізації нещодавно затвердженої Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу, поглядів на реформування Державного концерну «Укроборонпром», розширення участі українських фахівців у діяльності робочих груп Конференції національних директорів з озброєння та збільшення оборонним відомством прямих закупівель в Агенції НАТО з підтримки та постачання.

Крім того, сторони оцінили стан виконання заходів Дорожньої карти Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва та досягли згоди щодо її оновлення, зокрема, з урахуванням довгострокових рішень Брюсельського саміту Альянсу.

По завершенню заходу представники Міноборони вперше приєдналися до засідання Наглядової ради Організації НАТО з підтримки та постачання, під час якого представили погляди оборонного відомства на розвиток співпраці у сфері оборонних закупівель і постачання.

Стратегічний курс на набуття повноправного членства у Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі закріплений у Конституції України.