Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.12.2021, 12:36

О. Соловйов у рамках робочої поїздки до Волинської області взяв участь у виїзному засіданні Колегії МОЗ України, присвяченому питанням охорони материнства і дитинства

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов 21 грудня 2021 року в рамках робочої поїздки до Волинської області взяв участь у виїзному засіданні Колегії Міністерства охорони здоров’я України, присвяченому питанням охорони материнства і дитинства.

Під час засідання Колегії Олексій Соловйов акцентував увагу присутніх, що пріоритетність обраної тематики є надзвичайно актуальною, адже охорона материнства та дитинства є базою та передумовою інтенсивного розвитку будь-якої держави. Водночас у нашій державі вже не перший рік спостерігаються ознаки демографічної кризи – населення України скорочується одним із найшвидших у світі темпів, що є реальною загрозою національній безпеці України. Така ситуація вимагає від органів державної влади комплексного та міжвідомчого підходу у реалізації дієвих та невідкладних заходів, спрямованих на зупинення цих загрозливих тенденцій.

Вплив системи охорони здоров’я на ці процеси є значним, але не є вичерпним: крім вирішення нагальних питань організації медичної допомоги, спрямованих на надання якісних медичних послуг дітям і матерям, а також розвиток педіатричної та неонатальної служб, не менш важливою є реалізація активної соціально-демографічної політики для створення соціального захисту матерів та дітей.

«Жінки, що тільки готуються стати матерями, мають бути впевненими, що в державі створено умови з метою забезпечення достатнього для виховання дитини рівня добробуту сім’ї та можливостей поєднання освіти та кар’єри з народженням та вихованням дітей. У цьому аспекті є дуже очікуваною та справедливою ініціатива Президента України Володимира Олександровича Зеленського щодо запровадження економічного паспорту українця», - підкреслив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов зазначив про доцільність включення рішень сьогоднішньої Колегії до Стратегічного плану розвитку системи охорони здоров’я населення на період до 2030 року, який має бути затверджено Кабінетом Міністрів України на виконання відповідного рішення Ради національної безпеки і оборони, введеного в дію Указом Президента України від 18 серпня 2021 року № 369.