Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.04.2024, 16:23

Фронт, закупівля БпЛА і засобів РЕБ, протиповітряна оборона: Президент України провів Ставку

1d16b61-1680-1.jpgПрезидент України Володимир Зеленський у четвер, 4 квітня, провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, під час якого розглянули кілька основних питань. Серед них – ситуація на фронті, закупівля безпілотників і засобів радіоелектронної боротьби, протистояння інструментам російського повітряного терору.

На Ставці доповідав Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський. Він детально зупинився на ситуації, що склалася на основних напрямках фронту, поінформував про результати стабілізаційних дій, завдяки яким вдалося зупинити просування російських окупантів. Окрім того, Сирський поділився даними розвідок стосовно подальших план ворога та дій ЗСУ у відповідь.

Друге питання стосувалося закупівлі безпілотників та систем радіоелектронної боротьби.
«Звіти міністра оборони Рустема Умєрова про виконання контрактів на закупівлю безпілотників та систем РЕБ і про підготовку нових угод. Доручив надати аналогічні звіти щодо ракетної програми», – зазначив Володимир Зеленський.

На засіданні Ставки також обговорили боротьбу з інструментами російського повітряного терору. З доповіддю виступив начальник Генерального штабу ЗСУ Анатолій Баргилевич.

«Результати використання РЕБ, мобільних вогневих груп та ППО. Низка доручень щодо подальшого вдосконалення наших тактик», – підсумував Президент України.