Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.04.2024, 17:54

Олександр Литвиненко: Підписання Україною безпекових угод з західними країнами — великий прогрес

IMG_5483.jpgПідписання Україною з західними державами-партнерами безпекових угод – великий прогрес. На цьому наголосив у четвер, 4 квітня, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко під час зустрічі з делегацією Женевського центру гуманітарного діалогу (HD Centre).

Делегацію представляли генерал армії США у відставці, колишній Командувач Африканського командування Збройних Сил США Девід Родрігез, Директор регіону Євразія Центру гуманітарного діалогу Девід Горман, колишній Старший директор у справах росії та Центральної Азії в Раді національної безпеки США Ерік Грін, науковий співробітник з питань України Центру гуманітарного діалогу Софія Пагслі.

Зустріч була присвячена обговоренню широкого кола питань міжнародного характеру, поточної військово-політичної ситуації в Україні, підписанню безпекових угод, перспектив вступу України в ЄС і НАТО, російським планам та намірам у розв’язаній агресивній війні.IMG_5472 (1).jpg

«Для українців слово «кордон» — сакральне. Це – частина нашої культури. Саме тому для нас важливі дві речі – свобода і мир. А перемога України — це забезпечення миру щонайменше для двох наступних поколінь», – зазначив Секретар РНБО, обговорюючи питання цілей України у війні.

Окремо сторони торкнулися теми внутрішніх проблем російської федерації. Зокрема – майбутнього рф.

IMG_5478.jpg«росія недооцінює і не розуміє Європу. російські опозиціонери мріють про так звану «прекрасну росію майбутнього», але для України «прекрасна росія» — це слабка росія», — акцентував Олександр Литвиненко.

Зі свого боку представники делегації Женевського центру гуманітарного діалогу (HD Centre) висловили свою підтримку Україні в її боротьбі з російським агресором та запевнили у подальшому діалозі.