Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату05.04.2024, 14:44

Олександр Литвиненко: Першочергове завдання Президента України – забезпечити надійне функціонування енергетики в інтересах українців

Narada_Energo.jpgУ п’ятницю, 5 квітня, в Апараті РНБО України під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Литвиненка відбулася нарада про стан виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України щодо проходження осінньо-зимових періодів та додаткових заходів стосовно посилення національної безпеки в енергетичній сфері в особливий період.

У нараді взяли участь Віце-прем’єр-міністр з відновлення України − Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр енергетики Герман Галущенко, Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Валерій Тарасюк, очільники провідних структур енергетичного та нафтогазового сектору.

Розгляд цього питання було ініційовано Президентом України, враховуючи сучасну безпекову ситуацію, необхідність завчасної підготовки до наступної зими, а також стабільного функціонування енергетики в умовах масованих обстрілів рф.

«Ситуація, що наразі склалася в енергосистемі України, вимагає невідкладних і рішучих кроків для її стабілізації. У зв’язку з цим важливо терміново вжити необхідних заходів для суттєвого підвищення стійкості функціонування енергетичної системи України », – підкреслив Олександр Литвиненко.

Секретар РНБО України наголосив, що учасникам наради необхідно напрацювати першочергові завдання для забезпечення належних умов життєдіяльності, насамперед на Сході й Півдні, та гарантування енергетичної безпеки нашої держави.