Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату05.04.2024, 16:35

Секретар РНБО України: Важливим чинником перемоги має стати спільне бачення європейської безпекової архітектури

IMG_5560.jpgДля перемоги у війні з російською федерацією Україні потрібні не тільки зброя, фінанси, санкції, а й чітке бачення кращого майбутнього. На цьому акцентував Секретар РНБО України Олександр Литвиненко під час зустрічі з делегацією Польського інституту міжнародних відносин (PISM, Варшава) та Центру стратегічних і міжнародних досліджень (СSIS, Вашингтон).

Олександр Литвиненко подякував західним колегам за підтримку України в боротьбі з російським агресором та наголосив на важливості подальшої всебічної допомоги.

IMG_5589.jpg«Україна бореться не лише за себе. Україна платить високу ціну за безпеку Заходу. Єдиною перепоною для путіна є потужна й ефективна українська армія, але для протистояння нам потрібні зброя, фінансова підтримка й санкції проти росії», – сказав він і додав, що наша перемога забезпечить мир щонайменше для двох майбутніх поколінь. 

Під час діалогу сторони обговорили міжнародну співпрацю й поточну військово-політичну ситуацію в Україні. Зокрема директор Польського інституту міжнародних відносин (PISM) Славомір Дембський висловив слова підтримки Україні.