РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

В Апараті РНБО України відбулася нарада щодо перебігу виконання Указів Президента України № 111 та № 228 – щодо викликів і загроз національній безпеці України в екологічній сфері і збереження та відтворення лісів

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів нараду з питань виконання рішення РНБО України від 23 березня 2021 року «Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації», уведеного в дію Указом Президента України від 23 березня 2021 року № 111, а також завдань, визначених Указом Президента України від 7 червня 2021 року № 228 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів».

На початку наради О. Данілов зазначив, що проблема збезлісення території України з урахуванням зміни клімату набуває ознак загрози національній безпеці країни. Визначені Президентом України та Радою національної безпеки і оборони України завдання спрямовані на відтворення та збереження лісових насаджень, збільшення площі заповідних лісів.

Учасники наради обговорили заходи, спрямовані на розширення територій лісового фонду, з-поміж яких запровадження механізмів стимулювання залучення територіальних громад до цього процесу, проведення національної інвентаризації лісів, діджиталізація процесів ведення лісового господарства, реформування у сфері управління лісовим господарством.

На думку учасників наради, необхідно прискорити виконання визначених завдань, активніше залучати науковців та представників громадськості задля їх успішної реалізації.

Участь у нараді взяли представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства розвитку громад та територій України, Державного агентства лісових ресурсів України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, фахівці Апарату РНБО України тощо.