РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Заступник Секретаря РНБО України О. Соловйов провів робочу зустріч з представниками Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов провів робочу зустріч із заступником директора Європейського регіонального офісу Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Ельханом Рахімовим, головою делегації Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні Георгієм Гігіберія і генеральним директором Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максимом Доценком. У зустрічі також взяла участь Уповноважений Президента України з питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова.

Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці державних органів влади України із Товариством Червоного Хреста України щодо протидії поширенню в Україні гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також необхідності посилення темпів вакцинації від коронавірусної хвороби, особливо враховуючи значне поширення в сусідніх країнах варіанту коронавірусу SARS-CoV-2 «Дельта».

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України відзначив, що ефективна та поглиблена співпраця Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Національного комітету Товариства Червоного Хреста України та державних органів влади під час будь-якої надзвичайної ситуації – є однією із передумов національної безпеки країни.

За словами Олексія Соловйова, Апарат Ради національної безпеки і оборони України підтримуватиме відновлення державної підтримки патронажної служби Товариства  Червоного Хреста України, зокрема, при реалізації протиепідемічних заходів для протидії поширенню COVID-19, організації надання екстреної медичної допомоги, а також з метою підтримки територіальних громад у зазначених напрямах з огляду на  реформу децентралізації.