РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

У Києві розпочалися перші в Україні кібернавчання Grid NetWars

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України за підтримки проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури» проводить перші в Україні кібернавчання «National Cybersecurity Preparedness: Grid NetWars».

Нові знання у сфері кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури здобувають представники основних суб’єктів кібербезпеки, приватного сектору та вищих навчальних закладів.

Сценарії навчань Grid NetWars створені SANS Institute — провідною світовою організацією, яка навчає та сертифікує фахівців з кібербезпеки.

GrNW-1.jpgФормат Grid NetWars передбачає командну роботу з відбиття імітованих кібератак, що допомагає учасникам не тільки перевірити, а й покращити свої навички. Українські спеціалісти вперше отримають престижну сертифікацію від SANS Institute.

На початку заходу виступили Сергій Демедюк, заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України; Сергій Прокопенко, керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України; Крістофер Абрамс, директор офісу економічного розвитку місії USAID в Україні; Тім Конвей, технічний директор SANS Institute; Ігор Мальченюк, керівник напрямку в проєкті USAID з кібербезпеки.

С. Демедюк зазначив, що надійна кібербезпека об’єктів критичної інфраструктури в умовах гібридної агресії є критично важливою, й акцентував на важливості скоординованих дій суб’єктів державного та приватного сектору у питаннях забезпечення кіберзахисту.

«Протягом року НКЦК проводить навчання для спеціалістів з кіберзахисту критично важливої інфраструктури, і змагання Grid NetWars наприкінці року - своєрідне підбиття підсумків, за результатами яких ми зможемо оцінити готовність фахівців протидіяти кіберзагрозам», - наголосив він.