РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Українська делегація на Міжнародній конференції CyCon 2022 висловила вдячність міжнародним партнерам за підтримку України в кібервійні

CyCon 2022 2.jpegУ Таллінні триває 14-а Міжнародна конференція CyCon 2022 «Кіберконфлікт: продовжуємо рух!», організована Об'єднаним центром передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE), що розпочалася 1 червня.

Відкрив конференцію Президент Естонії Алар Каріс, який у своїй промові засудив кібератаки з боку росії на українську та європейську критичну інфраструктуру та привітав Україну з приєднанням до Центру NATO CCDCOE.

Головною подією другого дня заходу стала панель «Війна в Україні – кібервимір сучасних конфліктів», у якій взяли участь Секретар НКЦК Наталія Ткачук, CDTO Держспецзв’язку Віктор Жора, представники наукової спільноти, приватного сектору України та Європи.CyCon 2022 3.jpeg

“Ми повинні називати речі своїми іменами — це не війна в Україні, це війна в Європі, яку розпочала російська федерація, і для протистояння якій повинен об'єднатися увесь світ. Ми вже не говоримо про окремі кібератаки росії на Україну, а про першу світову кібервійну. Для протидії цій війні ми повинні сформувати дієву міжнародну кіберкоаліцію”, - наголосила Наталія Ткачук.

У своїй промові секретар НКЦК подякувала міжнародним партнерам, країнам ЄС і НАТО, провідним ІТ компаніям, кіберволонтерам з усього світу, які підтримують Україну у кібервійні. “Завдяки їх сприянню, а також координації зусиль усіх суб'єктів забезпечення кібербезпеки наша країна не тільки змогла вистояти у цій війні, але й здобуває перемогу”, - зазначила вона.

 

Міжнародна конференція CyCon — один з ключових та найбільш впливових форумів глобального рівня, який щорічно об'єднує провідних експертів, представників державного та приватного сектору, наукової спільноти в сфері кібербезпеки і кібероборони з усього світу.