РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олексій Данілов: Події на Бєлгородщині не вплинуть на безпекову ситуацію в Україні

Події в Бєлгородській області після входження туди воєнізованих російських формувань – «Російського добровольчого корпусу» і легіону «Свобода Росії» жодним чином не вплинуть на безпекову ситуацію в Україні, оскільки це внутрішні справи рф. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону на «Суспільному» у вівторок, 23 травня 2023 року.

Секретар РНБО зауважив, що громадяни росії мають «повне право» зі зброєю в руках визволяти рідну землю: «Громадяни рф мають право на протест. Це записано у російських нормативно-правових документах».

При цьому він висловив здивування, що події в Бєлгородській області викликали «глибоке занепокоєння» у кремлі, назвавши нісенітницею звинувачення з боку рф на адресу Збройних Сил України.

Натомість Секретар РНБО спрогнозував, що мешканці й інших регіонів росії, які «категорично проти» режиму путіна, можуть ініціювати постійні протести. «Більше, я впевнений, що до нашої перемоги ці процеси відбуватимуться постійно» – сказав О.Данілов.