РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 жовтня 2020 року «Про вжиття заходів для відновлення нормативно-правового регулювання діяльності антикорупційних органів та довіри до конституційного судочинства»

Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 жовтня 2020 року «Про вжиття заходів для відновлення нормативно- правового регулювання діяльності антикорупційних органів та довіри до конституційного судочинства» (додається).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

 

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

29 жовтня 2020 року

 

Введено в дію
Указом Президента України
від 29 жовтня 2020 року № 477/2020

 

РІШЕННЯ

Ради національної безпеки і оборони України від 29 жовтня 2020 року

Про вжиття заходів для відновлення нормативно-правового регулювання діяльності антикорупційних органів та довіри до конституційного судочинства

Розглянувши ситуацію, що склалася в результаті ухвалення Конституційним Судом України 27 жовтня 2020 року Рішення № 13-р у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень Закону України «Про запобігання корупції», Кримінального кодексу України, Рада національної безпеки і оборони України вирішила:

1. Кабінету Міністрів України невідкладно вжити заходів щодо ведення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також вирішити питання безпосереднього автоматизованого доступу Національного агентства з питань запобігання корупції до інформаційно- телекомунікаційних і довідкових систем, реєстрів, банків даних, у тому числі тих, що містять інформацію з обмеженим доступом, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування, для отримання інформації, необхідної для виконання повноважень.

2. Рекомендувати Президенту України вирішити питання щодо підготовки та внесення на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України про відновлення доброчесності конституційного судочинства в інтересах народу України та визначення його як невідкладного.

3. Рекомендувати Комісії з питань правової реформи активізувати діяльність з підготовки пропозицій щодо судової реформи.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України О.ДАНІЛОВ