РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України провів нараду про стан виконання указів Президента України стосовно введення в дію рішень РНБО України щодо застосування санкцій до фізичних та юридичних осіб

За дорученням Президента Володимира Зеленського, під головуванням Секретаря РНБО України Олексія Данілова відбулася нарада про стан виконання указів Президента України стосовно введення в дію рішень РНБО України щодо застосування санкцій до фізичних та юридичних осіб.

Під час наради О. Данілов наголосив на тому, що зважаючи на агресивну інформаційну ситуацію навколо реалізації санкційної політики, «ми маємо сприяти посиленню координації між усіма дотичними структурами».

Секретар РНБО України зазначив, що таким координаційним цетром має бути Служба безпеки України.

За словами О. Данілова, інформація щодо застосування санкцій до фізичних та юридичних осіб має бути максимально відкритою для суспільства. «Минулого року був ухвалений закон про національну інфраструктуру геопросторвих даних, і ми зобов‘язані його використовувати», - сказав він.

«Це початок великої роботи», - сказав Секретар РНБО України.

За його словами, «суспільство має бути поінформоване, в тому числі про  введені санкцій щодо фізичних та юридичних осіб».

Участь у нараді взяли перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економіки України Олексій Любченко, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, міністр юстиції України Денис Малюська, заступник керівника Офісу Президента України Андрій Смирнов, голова Національного банку України Кирило Шевченко, голова Служби безпеки України Іван Баканов, очільники та представники інших державних органів.