РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов зустрівся з делегацією Консультативної місії ЄС в Україні

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з делегацією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) на чолі з її головою Антті Хартікайненом.

2.jpgПід час зустрічі сторони обговорили широке коло питань співробітництва між Україною та Європейським Союзом в рамках діяльності КМЄС, особливу увагу приділивши співпраці у сфері кібербезпеки, щодо прикордонної взаємодії між Україною та державами-членами ЄС та розслідування військових злочинів, вчинених рф на території нашої держави.

О. Данілов висловив подяку місії за надану Україні допомогу на її євроінтеграційному шляху. «Входження в спільноту ЄС закріплене в нашій Конституції», - сказав він, висловивши сподівання щодо отримання Україною статусу кандидата в члени ЄС під час саміту лідерів Євросоюзу 23-24 червня ц.р.

На переконання Секретаря РНБО України, «ці часи є фундаментальними для майбутнього Європи», оскільки «від перемоги України у війні залежить майбутнє цивілізованого демократичного світу».

О. Данілов наголосив на важливості співробітництва у сфері кібербезпеки. «Україна сьогодні є членом Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО, і співпраця тут має бути максимальною», - сказав він. Також, на його думку, необхідною є активніша взаємодія у питанні протидії розповсюдженню дезінформації державою-агресором.

4.jpgСторони приділили окрему увагу питанню пришвидшення митних процедур під час перевезення вантажів з ЄС на територію України та в зворотному напрямку шляхом залучення представників КМЄС до роботи в рамках проекту Європейської Комісії «Шляхи солідарності».

Своєю чергою, пан Хартікайнен поінформував українську сторону про результати діяльності Консультативної місії ЄС в Україні від початку повномасштабного вторгнення рф. Голова КМЄС також висловив готовність і надалі надавати Україні необхідну допомогу за визначеними напрямками, а також поглиблювати практичне співробітництво з Апаратом РНБО України в рамках конкретних проектів.