РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

В Україні буде проведено Національний оборонний хакатон

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк провів нараду з питань організації проведення Національного оборонного хакатону.

Участь у нараді взяли заступник Міністра оборони України Олег Гайдук, керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко, представники Генерального штабу Збройних Сил України, приватного сектору.

Відкриваючи засідання, заступник Секретаря РНБО України зазначив, що оборонний хакатон організовується Міністерством оборони у співпраці з Генеральним штабом ЗСУ та НКЦК за підтримки, зокрема, партнерів із США.

С. Демедюк наголосив на важливості вжиття заходів для підвищення рівня кібербезпеки України та посилення взаємодії між державою, академічною спільнотою і приватним сектором.

«Україні необхідно підвищити рівень кібероборони, підготовки не лише до захисту військової та критичної інфраструктури, а й можливої контратаки на ворога у разі необхідності, - сказав він. – Ми поступово навчаємось і боротися, і наступати, і вносити зміни до законодавства, щоб захистити як військових, так і громадян від таких загроз». 

Заступник Міністра оборони України заявив, що цьогорічний хакатон надзвичайно важливий зважаючи на те, що в Україні триває війна. «Ми бачимо, що передумовами бойових дій, які відбуваються на теренах нашої держави, є кібератаки. Кібератаки спрямовані на цивільний сектор – енергетика, зв’язок, фінансові та державні установи тощо. Тому дуже важливо згуртувати людей, які займаються захистом, кіберобороною держави навколо питання забезпечення кібербезпеки», - сказав О. Гайдук.

Як очікується, Національний оборонний хакатон відбудеться восени цього року.