РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Андрій Кононенко: Необхідно удосконалити світову санкційну політику щодо росії

photo_3_25062024.jpgСанкційна політика щодо росії, спрямована на обмеження її економічної та політичної сили через агресивні дії, зокрема в Україні, потребує удосконалення. На цьому наголосив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрій Кононенко під час третього Міжнародного форуму експертної мережі Кримської платформи.

Заступник Секретаря РНБО України акцентував увагу на двох ключових аспектах, які необхідно врахувати за такої політики: зосередження зусиль на ускладненні для росії виробництва ракет, авіабомб та БПЛА, а також обмеження можливостей російської економіки.

photo_2_25062024.jpg«По-перше, маємо зосередити зусилля на зниженні можливостей росії з виробництва та застосування ракет, авіабомб та БПЛА, що б’є по українській території. По-друге, обмежити в цілому можливості російської економіки. Тому в цьому напрямі маємо працювати злагоджено, продовжувати надавати вивірену інформацію, переконуючи союзників у необхідності тих чи інших кроків», – наголосив Андрій Кононенко.

photo_1_25062024.jpgУ цьому зв’язку він підкреслив важливість участі у форумі представників державних органів влади України, міжнародних аналітичних центрів, незалежних експертів, неурядових організацій тощо, які у синергії сформують рекомендації для уряду України та країн-партнерів щодо посилення тиску на рф, аби унеможливити здатність агресора продовжувати війну в Україні.