Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.05.2020, 15:45

О. Данілов: Має бути розроблено дорожню карту залучення іноземних інвестицій до вітчизняного ОПК, зокрема, у частині глибокої модернізації літаків

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у рамках контролю за виконанням заходів зі створення систем управління високоточним озброєнням та впровадження автоматизованих систем управління військами відвідав підприємства ТОВ «Радіонікс» та ТОВ «Телекарт-Прилад».

О. Данілов та представники делегації Апарату РНБО України, до складу якої увійшли заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк і фахівці Апарату Ради, ознайомилися з обладнанням, технологічними процесами та виробничими можливостями підприємств і поспілкувалися з їх керівництвом та співробітниками.

Під час відвідання науково-виробничого комплексу ТОВ «Радіонікс» (м. Біла Церква) делегації були представлені складові частини керованого авіаційного ракетного озброєння для протикорабельної ракети «Нептун», а також бортове обладнання для модернізації систем управління озброєнням літаків МіГ-29 та СУ-27, які виробляються з використанням високих технологій та сучасної мікроелементної бази.

Під час відвідання підприємства ТОВ «Телекарт-Прилад» (м. Одеса) були продемонстровані зразки командно-штабних машин на різній транспортній базі для потреб Збройних Сил України, рухомих та стартових командних пунктів, обладнання та програмне забезпечення.

Керівництво Апарату РНБО України було поінформовано про виконання дослідних робіт для розгортання автоматизованих систем управління військами, зокрема, із застосуванням методології НАТО.

Секретар РНБО України зазначив, що продукція, яку виробляють згадані підприємства з урахуванням стандартів НАТО, є конкурентоспроможною на світовому ринку озброєнь та військової техніки, і подякував їх працівникам за внесок у справу гарантування національної безпеки і оборони України.

«Ці вироби відповідають найсучаснішим вимогам і здатні закрити значну частину відповідних потреб армії, - сказав О. Данілов. – Створення сучасних автоматизованих систем управління військами та створення високоточної зброї вітчизняного виробництва є одним з ключових пріоритетів, визначених рішенням РНБО України».

Секретар РНБО України у цьому контексті акцентував на важливості науково-технічного розвитку вітчизняного ОПК, підприємства якого мають сконцентруватися на виробництві новітньої техніки зі збереженням та розвитком критичних технологій і створенням замкнених циклів виробництва там, де це доцільно.

О. Данілов зазначив, що має бути розроблено дорожню карту залучення іноземних інвестицій до вітчизняного ОПК, зокрема, у частині глибокої модернізації літаків, що стоять на озброєнні ЗСУ, і локалізації на території України виробництва сучасних засобів зв’язку для потреб армії.