Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.04.2021, 20:56

РНБО України на засіданні у п’ятницю розглянула ряд актуальних питань державної безпеки

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні у п’ятницю розглянула ряд актуальних питань державної безпеки.

Зокрема РНБО України ухвалила рішення щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до ряду фізичних і юридичних осіб.

Пропозиції щодо застосування санкцій до 79 юридичних осіб та 10 фізичних осіб винесено на розгляд Ради національної безпеки і оборони України Службою безпеки України.

«Сьогодні, вперше в історії України, запроваджені персональні санкції, зокрема заблоковані активи та майно осіб, яких, за аналітичними даними СБУ, Апарату РНБО, можна назвати топ-десяткою української контрабанди. Хочу підкреслити, що боротьба з контрабандою буде продовжена, сьогодні – це перша десятка, але точно не остання, - зазначив у своєму зверненні Президент України Володимир Зеленський. - Крім того, відсторонено від роботи десятки посадовців митних органів. А ще ми готуємо законодавчі зміни, наслідком яких буде криміналізація недостовірного митного декларування».

Під час засідання керівник Центру протидії дезінформації Поліна Лисенко провела презентацію щодо мети, завдань та принципів діяльності Центру, який був утворений на виконання Указу Глави держави від 11 березня 2021 як робочий орган РНБО України.

«Робота Центру набуває ще більшої актуальності у зв’язку з активізацією спеціальних інформаційних операцій з боку Росії, які мають на меті дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в нашій державі, - зазначив Секретар РНБО України Олексій Данілов. – Таку активізацію ми спостерігаємо останнім часом, у зв’язку з чим проводиться відповідний аналіз і відпрацьовуються заходи реагування».

«Центр, утворений за ініціативи Президента Володимира Зеленського, стане потужним хабом стратегічних комунікацій і інформаційним щитом України від зовнішніх агресивних впливів», - сказав він.