Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.06.2021, 16:26

В Апараті РНБО України відбулося засідання щодо ситуації у сфері житлово-комунальних послуг

Під головуванням заступника Секретаря РНБО України Олексія Соловйова в Апараті РНБО України відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з підготовки матеріалів до засідання РНБО України з питання «Щодо ситуації у сфері житлово-комунальних послуг».

Учасники засідання розглянули проблемні питання в сфері житлово-комунальних послуг та обговорили пропозиції щодо їх вирішення.

За словами О. Соловйова, ключовим у цій сфері нині є питання зміни тарифів на комунальні послуги. «Насамперед ми повинні думати про споживача», - підкреслив він.

Також, за словами заступника Секретаря РНБО України, важливим є визначення чітких сфер відповідальності центральних і місцевих органів влади у частині надання послуг ЖКГ. «Йдеться про максимальну децентралізацію, надання максимальних обсягів інформації для населення, відкритість та прозорість, а також відповідальність місцевих органів влади», - наголосив він.

Крім того, О. Соловйов наголосив на необхідності проведення аналізу механізмів продажу надлишкового газу в Україні. «Ми маємо проаналізувати ситуацію для унеможливлення будь-яких схем вимивання коштів через продаж надлишкового газу «Оператору ГТС України», - підкреслив заступник Секретаря РНБО України.

Під час засідання також йшлося про необхідність використання чітких формул розрахунку тарифів на комунальні послуги, проведення енергетичного аудиту домогосподарств. Учасники наголосили на необхідності пошуку нових схем теплопостачання в містах та вирішення питання гарантованого постачання газу для всіх категорій споживачів.

Участь у засіданні взяли представники НКРЕКП, Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, СБУ, АТ «НАК «Нафтогаз України», Міністерства фінансів, Міністерства енергетики, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, АРМА, Апарату Верховної Ради, фахівці Апарату РНБО України.