РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Україна обов’язково переможе у війні з рф – О. Данілов

Україна обов’язково переможе у війні з рф. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону. Ми ані на крок не зайшли на територію іншої країни, ми в себе вдома, ми захищаємо рідну землю, і захищатимемо її, допоки останній тимчасово окупований населений пункт не повернеться під юрисдикцію України, підкреслив він.

О. Данілов зауважив, що сьогоднішні заяви путіна є реакцією на успішні дії Збройних Сил України на фронті - «стара, хвора, знервована людина читає з суфлера текст, який йому написали», і свідченням того, що всередині російської влади вже почалися суперечки.

В Україні, зазначив Секретар РНБО, вже «утилізовано» понад 50 тисяч російських військових, і російська влада змушена поповнювати втрати, оголосивши часткову мобілізацію.

«Збройні Сили України на чолі з Верховним Головнокомандувачем, Президентом Володимиром Зеленським діють впевнено і професійно, - наголосив він. - Усі поставлені бойові завдання виконуються. І я дякую всім нашим хлопцям і дівчатам, які боронять нашу країну».

Коментуючи заяву путіна про наміри визнати результати так званих «референдумів», що їх планує провести окупаційна «влада», О. Данілов заявив, що жодних юридичних наслідків ані для України, ані для світу ці дії не матимуть.

«Шарлатанів і пройдисвітів», які мають намір організувати псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях, очікує неминуча кара, сказав він, зазначивши, що всі злочинці нестимуть кримінальну відповідальність за свої дії.

Говорячи про можливість застосування росією ядерної зброї, Секретар РНБО нагадав, що весь світ попередив путіна про наслідки цього кроку. «Відповідь буде миттєвою, і якщо він тільки наважиться, хоча б на крок просунеться до використання тактичної ядерної зброї, кінець рф настане у дуже короткий проміжок часу», - сказав О. Данілов, додавши, що цей блеф свідчить про те, що російська влада перебуває «у дуже складному стані».