Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.04.2024, 15:09

Олександр Литвиненко: Україні потрібне міцне правове підґрунтя для притягнення росії до відповідальності за скоєні злочини

WhatsApp Image 2024-04-25 at 15.07.54 (2).jpegУкраїні потрібне міцне правове підґрунтя для формування доказової бази скоєння російською федерацією міжнародних злочинів з метою представлення доказів у Міжнародному суді ООН. На цьому акцентував Секретар РНБО України Олександр Литвиненко під час наради з обговорення проблемних питань формування доказової бази скоєння росіянами міжнародних злочинів.

У нараді взяли участь представники Офісу Генерального прокурора України, Міністерства юстиції України, МЗС, МВС, розвідувальних органів, СБУ, ДБР та інші.

Заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк наголосив на тому, що українська сторона має вживати заходи на випередження: системно збирати й документувати докази варварської агресії рф для підготовки до нових судових процесів у Міжнародному суді ООН.WhatsApp Image 2024-04-25 at 15.07.54 (1).jpeg

«Ми повинні документувати всі докази терористичної діяльності російської федерації як на території нашої держави, так і поза її межами. Така робота має проводитись системно, скоординовано. Якщо не будемо звертати на це достатньої уваги, то матимемо негативний результат. Як показує практика, європейські країни не поспішають з чіткою ідентифікацією та кваліфікацією протиправних дій росії на їх території. Особливо за участі українців», – сказав Сергій Демедюк.

WhatsApp Image 2024-04-25 at 15.07.54.jpegУ ході наради учасники висвітили основні проблемні питання документування воєнних злочинів, скоєних російською федерацією на території України, тимчасово окупованих територіях нашої держави та за кордоном, запропонували утворити міжвідомчу робочу групу для обміну інформацією, здобутими доказовими матеріалами, а також з метою координації заходів з формування неспростовної доказової бази скоєння рф міжнародних злочинів для її своєчасного подання до Міжнародного суду ООН.