Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.04.2024, 15:38

Олександр Литвиненко обговорив безпекову ситуацію з групою шведських експертів із геополітики

WhatsApp Image 2024-04-24 at 15.37.14.jpegМета російських ракетних ударів по мирних містах України – терор. Такими ударами кремль хоче спровокувати нові хвилі біженців до Європи. На цьому у вівторок, 23 квітня, акцентував Секретар РНБО України Олександр Литвиненко під час зустрічі з групою шведських експертів із геополітики, безпеки та міжнародних відносин зі Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень (SCEEUS) – провідного аналітичного центру при МЗС Швеції.

В ході діалогу сторони обговорили безпекову ситуацію, соціальні, політичні й економічні наслідки російської війни проти України. Зокрема Секретар РНБО WhatsApp Image 2024-04-24 at 15.37.27.jpegУкраїни наголосив на тому, що Україні потрібна підтримка партнерів і більше зброї та ракет до систем ППО.

Директор Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень Фредерік Лейдквіст від імені делегації висловив підтримку Україні у її боротьбі з російським агресором. Зі свого боку заступниця директора Департаменту МЗС Швеції, колишня заступниця Посла Швеції в Україні Катя Сальсбек додала, що Україна на полі бою відстоює не лише власну свободу і незалежність, а й безпеку Європи.