Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.03.2023, 11:50

У Апараті РНБО України обговорили питання підвищення ефективності заходів протидії російській пропаганді в Україні та країнах ЄС

15 березня 2023 року в Апараті Ради національної безпеки і оборони України під головуванням керівника служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Наталії Ткачук відбулася міжвідомча нарада щодо підвищення ефективності заходів протидії російській пропаганді в Україні та країнах ЄС, а також забезпечення дієвості санкційної політики в інформаційній сфері.

У заході взяли участь представники Апарату РНБО України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

«Припинення трансляції російських пропагандистських телеканалів в демократичних країнах світу, зокрема, шляхом їх внесення у відповідні санкційні пакети ЄС, було великою перемогою. Однак росія навчилась обходити санкції в медіапросторі, пропонуючи глядачам контент, який пропагує війну, геноцид українців та інші деструктивні наративи. Так, незважаючи на застосовані обмеження, окремі європейські компанії продовжують надавати послуги рф із трансляції пропагандистського контенту. Тому необхідно відпрацювати спільний план дій щодо інформування країн-партнерів про необхідність продовження блокування в західному інформаційному просторі супутникового сигналу російських телеканалів та непідсанкційних російських ЗМІ», – зазначила Наталія Ткачук.

За результатами наради будуть вжиті заходи, спрямовані на посилення комунікації між українською та європейською сторонами в питанні покращення ефективності реалізації санкцій у телекомунікаційній та інформаційній сферах, а також щодо підвищення ефективності механізму контролю за виконанням санкцій на території ЄС.