Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.05.2023, 15:04

Фахівці Апарату РНБО України взяли участь у конференції з питань стійкості зв’язку та інтернету під час війни

Заступник керівника служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки – керівник управління інформаційної безпеки профільної служби Апарату РНБО України Володимир Звєрєв 26 травня 2023 року взяв участь у конференції «Україна: стійкість зв’язку та інтернету під час війни».

Учасники заходу обговорили питання забезпечення зв’язку в умовах війни, взаємодію між зацікавленими сторонами та потреби у відновленні телекомунікаційної інфраструктури.

Під час дискусії «Як держава захистила зв’язок: інфрастраструктура, урядові рішення, координація стейкхолдерів» обговорено відповіді державних органів на виклики, пов’язані з повномасштабним вторгненням росії, зокрема, рішення для захисту критичної інфраструктури, їхнє своєчасне прийняття, а також комунікація та координація з іншими стейкхолдерами.

«Завдяки ефективній взаємодії та своєчасному прийняттю рішень РНБО України та НКЦК наша країна не лише вистояла, але й здобула перевагу в інформаційному та кіберпросторі. Держава, критична інфраструктура та бізнес виступили єдиним фронтом, і саме це стало ключовим і вирішальним у нашій боротьбі», – зазначив Володимир Звєрєв.

У конференції взяли участь представники уряду, українських інтернет-провайдерів (ISP), телекомунікаційних компаній та громадянського суспільства. На заході також було обговорено:

Конференцію організовано ГО «Інтерньюз-Україна» та Канадською технологічною організацією eQualitie за підтримки Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади (GAC), Міністерства цифрової трансформації України та Держспецзв’язку.