Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату09.09.2023, 13:08

Секретар РНБО України О. Данілов зустрівся з делегацією британського Парламенту

2_08092023_British_deputies_1.jpgСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з делегацією Парламенту Великої Британії. До складу делегації увійшли член Парламенту від Консервативної партії Роберт Сілі, член Парламенту від Консервативної партії Джек Лопресті та колишній член Палати Лордів Парламенту Великої Британії, лорд Майкл Ешкрофт.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо поточної безпекової ситуації у світі та регіоні, обговорили шляхи поглиблення двосторонньої співпраці та посилення підтримки Великою Британією України на її шляху до перемоги над російським агресором.

О. Данілов висловив подяку делегації за відвідування нашої країни  «у такі складні часи» та усебічну допомогу Великої Британії Україні в її боротьбі. «З перших днів війни Велика Британія є одним з наших ключових партнерів, відбувається постійна комунікація, - заначив він, - Так роблять справжні друзі, щира подяка вам за все, що ви робите».

Секретар РНБО України вкотре наголосив на тому, що «ми маємо зробити висновки і після перемоги здійснити докорінну трансформацію країни». За його словами, «світ вже новий і буде змінюватися далі», а російській агресивна війна стосується не лише України та росії, оскільки «автократичні режими беруть уроки з цієї війни».

3_08092023_British_deputies_2.pngНа переконання О. Данілова, блокада росією транспортування українського зерна через Чорне море – це «не лише про використання їжі як зброї, це також спроба силою змінити міжнародні правила навігації та змусити світ рухатись за іншими правилами». Цивілізований світ, за його словами, має відповісти на це належним чином.

Під час зустрічі сторони також приділили окрему увагу двосторонній співпраці у сфері оборонно-промислового комплексу, посиленню санкційного тиску на рф та контролю за санкціями з метою недопущення їх обходу державою-терористом.

Своєю чергою, Роберт Сілі зазначив, що у британському Парламенті він очолює міжпартійну депутатську групу з підтримки України, що є для нього «привілеєм». Пан Сілі запевнив у непохитності підтримки України Великою Британією та готовності надалі надавати нашій країни необхідну військову, економічну та іншу допомогу.