Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.11.2023, 09:48

Олексій Соловйов взяв участь в установчій українсько-американській зустрічі високого рівня з питань хімічної і біологічної безпеки

14112023_Solovyov3.jpgЗустріч підтвердила прихильність уряду США партнерським відносинам з урядом України.

Заступник Секретаря РНБО України Олексій Соловйов очолив українську делегацію на установчій українсько-американській зустрічі високого рівня з питань хімічної і біологічної безпеки, що відбулася у Кракові (Республіка Польща).

Делегацію США на заході очолила заступниця помічника Державного секретаря США з питань нерозповсюдження Кетлін Інслі.

Учасники заходу домовилися про поглиблення двосторонньої співпраці у зміцненні спроможностей України14112023_Solovyov.jpg із запобігання, виявлення та реагування на сучасні хімічні та біологічні ризики і загрози. З огляду на збереження загроз безпеці України з боку держави-агресора, посилення потенціалу національної системи забезпечення громадського здоров'я та реагування на відповідні загрози з метою захисту життя та здоров’я громадян України залишається серед пріоритетних напрямів довгострокового співробітництва з американською стороною.

Представники двох країн домовилися вже найближчим часом зібрати відповідних експертів, аби окреслити подальші шляхи стратегічної взаємодії та заходів.

Українська сторона високо цінує непохитну підтримку і комплексну допомогу США Україні в умовах триваючої повномасштабної агресії російської федерації.