Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.02.2024, 15:03

Секретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся із членом Парламенту Великої Британії Джеком Лопресті

British parliament 2.jpegУ пʼятницю, 2 лютого, Секретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся із членом Парламенту Великобританії від Консервативної партії Джеком Лопресті. Під час зустрічі сторони обговорили посилення співпраці в безпековій та оборонній сферах.

Олексій Данілов висловив подяку за всебічну допомогу Великої Британії Україні в її боротьбі. Він зазначив, що першу Угоду про співробітництво у сфері безпеки Україна уклала саме зі Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії.

«Це дуже важливо для нас. Угода дає новий поштовх для максимальної співпраці. Практичне наповнення цих угод буде на користь як Великої Британії, так і України», – акцентував Олексій Данілов.

British parliament 3.jpegУчасники зустрічі приділили окрему увагу двосторонній співпраці у сфері оборонно-промислового комплексу.

«Заслуговує уваги все, що стосується морських дронів. Такі засоби сьогодні в морі є дуже небезпечними. З урахуванням того, що Велика Британія – морська держава, це так само потужний кейс для спільного відпрацювання», – сказав Олексій Данілов.

British parliament 4.jpegЗі свого боку, керівник Апарату РНБО України Андрій Зюзь відзначив важливість обміну досвідом та технологіями у галузі виробництва дронів.

«Застосування дронів – це інноваційний рівень ведення війни. Без сумніву, ми маємо багато чому у вас повчитися. Це наша спільна війна, війна західної цивілізації за свободу і демократію. І результати цієї війни вплинуть на майбутнє», – резюмував Джек Лопресті і запевнив у непохитності підтримки Великою Британією України.