Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.03.2024, 16:55

Посилення кадрового потенціалу регіонів: представники НКЦК та Директорату з кібербезпеки Румунії провели лекції для студентів ЧНУ імені Юрія Федьковича

NCCK_25032024_5.jpgУ рамках робочого візиту до Чернівців, представники Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України та Національного Директорату з кібербезпеки Румунії провели захід для студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Відкриваючи захід, керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук наголосила на важливості розвитку кадрового потенціалу в галузі кібербезпеки, особливо в умовах зростаючих кіберзагроз.

«Посилення кадрового потенціалу у сфері кібербезпеки – один із пріоритетів Стратегії кібербезпеки України. Боротьба за таланти триває усюди, а у галузі кібербезпеки ситуація ускладнюється ще й тим, що рівень кіберзагроз як в Україні, так і у світі загалом, щороку лише зростає. Державний та приватний сектор,  об’єкти критичної інфраструктури потребують висококваліфікованих фахівців. Тому надзвичайно важливо, щоб студенти вже під час навчання здобували необхідні та актуальні для майбутньої роботи знання та набували відповідних навичок», – сказала керівник служби.

NCCK_25032024_3.jpgПід час заходу фахівці НКЦК розповіли слухачам про важливість професій у сфері кібербезпеки, а також поділилися зі студентами своїм досвідом і знаннями у сфері міжнародного співробітництва та протидії хакерським угрупованням.

«Зважаючи на активну діджиталізацію та швидкий розвиток технологій, фахівці в галузі кібербезпеки повинні досконало орієнтуватись в найновіших тенденціях та завжди «тримати руку на пульсі». Я вдячний представникам Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України та Національному директорату кібербезпеки Румунії за передання найсучасніших знань нашим студентам», – зазначив проректор з наукової роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Андрій Саміла.

Крім того, гості з Румунії представили студентам важливий матеріал про правила кібергігієни та презентували посібник з безпечного використання соцмереж, що стане корисним інструментом для молодого покоління у сучасному світі.