Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.03.2024, 19:00

Олексій Данілов: Вдячні Європарламенту за потужну підтримку України

EuroParliament_57.jpegСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зустрівся з делегацією Голів Комітетів Європейського Парламенту.

До складу делегації увійшли: Голова Комітету у закордонних справах Девід Макалістер, Голова Комітету з міжнародної торгівлі; Голова Конференції голів комітетів Берн Ланге, Голова Комітету з питань навколишнього середовища, громадського здоров'я та безпеки харчових продуктів Паскаль Канфан, Голова Підкомітету з питань безпеки та оборони Наталі Луазо, Постійний доповідач комітету AFET по Україні Міхаель Галер та інші.

EuroParliament_1.jpegОлексій Данілов подякував євродепутатам за всебічну допомогу, яку наша держава та її громадяни відчувають з боку Європарламенту з перших днів повномасштабної війни росії проти України.

«Нині Україна переживає не прості часи, часи, коли треба приймати важливі рішення. І я вдячний Європарламенту за потужну і відчутну підтримку», – акцентував він.

Секретар РНБОУ запевнив євродепутатів у тому, що українці й надалі рішуче боротимуться за збереження суверенітету й звільнення своїх територій від російських окупантів.

EuroParliament_3.jpegЗі свого боку Голова Комітету у закордонних справах Девід Макалістер підкреслив, що делегація прибула до України аби продемонструвати свою підтримку у надскладний час для нашої держави. Також він зазначив, що Європейський парламент і надалі підтримуватиме українців у боротьбі з агресором.

EuroParliament-2.jpegПід час зустрічі йшлося про безпекову ситуацію в Україні, про наслідки атак російської федерації на мирні міста, про озброєння, мобілізацію тощо.

Окремо Олексій Данілов зупинився на темі деколонізації російської федерації, яка, за його словами, відбудеться вже «на наших очах». Секретар РНБО закликав Захід готуватися до цього процесу і підкреслив, що він є невідворотним, оскільки «ідеологія російського світу не працює, бо немає росіян: є татари, башкири, удмурти зі своєю культурою, мовою, традиціями…».

EuroParliament_6.jpegСекретар РНБО також додав, що перемога України у війні з росією «стане ще одним із індикаторів того, чому російська федерація буде деколонізована».

EuroParliament_4.jpegОлексій Данілов звернув увагу делегації на велику ймовірність того, що росія втручатиметься у майбутні вибори в США, Європейському Союзі, Британії. На його думку, підтвердженням цього є дезінформаційні кампанії, які росія використовує як інструмент зовнішньої політики. Так, за його словами, окрім України, рф активно поширює свою дезінформацію в Польщі, Німеччині, Франції.

Відповідаючи на запитання Голови Підкомітету з питань безпеки та оборони Наталі Луазо стосовно озброєння, Олексій Данілов сказав, що «озброєння ніколи не буває достатньо, коли йдеться про війну».

Наприкінці зустрічі євродепутати запевнили у подальшій співпраці та підтримці України.