Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.03.2024, 12:43

Президент України представив Секретаря РНБО Олександра Литвиненка й окреслив п’ять завдань для Ради

representation_1.jpgПрезидент України Володимир Зеленський 29 березня представив новопризначеного Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Литвиненка.

«Ми розпочинаємо оновлену роботу Ради національної безпеки і оборони України. Новим Секретарем РНБО я призначив  Олександра Литвиненка – людину, яку в Раді національної безпеки і оборони знають добре», – зазначив Володимир Зеленський під час зустрічі з колективом Апарату РНБО України.

representation_0.jpgГлава Держави акцентував на важливості поєднання досвіду Олександра Литвиненка в РНБО України з його досвідом на посаді Керівника Служби зовнішньої розвідки України. «Фактично саме в такому зв’язку – РНБО й СЗР – варто розглядати те, як і над чим має працювати Рада та її Апарат», – сказав він.

Президент України окреслив ключові завдання для нового Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

representation_3.jpgПерше – більше прогнозованості, саме цієї функції. «Нам потрібно посилити можливості України в прогнозуванні та впливу на процеси, від яких залежить національна безпека нашої держави», – сказав він.

Друге завдання – продовження виконання всіх поточних завдань системи РНБО. І особливо – щодо санкційної політики нашої держави.

«Санкції стали потужним інструментом, який реально захищає українську національну безпеку. І цей інструмент має працювати максимально точно і вчасно», – підкреслив Володимир Зеленський.

Третє завдання, що стоїть перед Радою, полягає у продовженні роботи над Українською доктриною. «Чіткість національних орієнтирів і системність у їх реалізації – це те, що потрібно і зараз, і після війни», – акцентував Президент України.

representation_4.jpgЧетвертий напрямок – кібербезпека та інформаційна безпека. «РНБО має потенціал робити більше для захисту від ворожих дестабілізаційних операцій та посилення координації всіх державних інституцій у цій сфері, розвиток спроможності ударного кіберпотенціалу країни», – пояснив Володимир Зеленський.

І п’яте, як зазначив Глава Держави, – це робота Ставки Верховного Головнокомандувача, проєкти рішень, контроль за їх виконанням. «Очевидний пріоритет – це оборона нашої держави та захист нашого суспільства», – підсумував Президент України.

Фотогалерея