Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.05.2024, 12:11

Офіційний візит Секретаря РНБО України Олександра Литвиненка до Туреччини

Photo_1_main.jpg

Секретар РНБО України Олександр Литвиненко 29-30 травня перебуває з офіційним візитом у Турецькій Республіці.

Під час візиту 29 травня Олександр Литвиненко взяв участь у церемонії покладання квітів до могили засновника Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка в Анкарі та зробив запис у книзі почесних відвідувачів.

Секретар РНБО України провів переговори з Генеральним секретарем Ради національної безпеки Республіки Туреччина Сейфуллахом Хаджимюфтюоглу. Сторони домовилися про поглиблення двосторонньої взаємодії між Апаратом РНБО України та Генеральним секретаріатом Ради національної безпеки Турецької Республіки.

Олександр Литвиненко також нагородив засновників компанії Baykar медалями РНБО «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» І ступеня. Нагороди отримали голова правління компанії Сельчук Байрактар та технічний директор, генеральний директор Халюком Байрактар.

Олександр Литвиненко провів низьку зустрічей з турецькими високопосадовцями, а також 30 травня у Посольстві України мав зустріч з представниками провідних дослідницьких центрів та університетів Анкари з питань міжнародної політики. Відбувся відвертий обмін думками щодо впливу російсько-української війни на регіональну безпеку, становища кримських татар на окупованих територіях, реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Більше світлин у фотогалереї.