Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату03.06.2024, 17:39

Олександр Литвиненко: Ми маємо продемонструвати світовій спільноті, що військова сила не працює

photo_1_03_06_2024.jpgСекретар РНБО України Олександр Литвиненко у понеділок, 3 червня, зустрівся з іноземними журналістами, представниками засобів масової інформації США, Німеччини, Нідерландів, Угорщини, Румунії, Болгарії, Нікарагуа.

Мета зустрічі - донесення до якомога ширшої світової аудиторії об’єктивної інформації щодо подій в Україні, справжніх мотивів війни, розв’язаної росією, розвінчання російських фальшивих історичних наративів, за допомогою яких виправдовується агресія проти суверенної країни.

photo_4_03_06_2024.jpgПід час спілкування Олександр Литвиненко акцентував на важливості протистояння російській пропаганді, яка активно поширюється, як на колективному Заході, так і на Глобальному Півдні. Зокрема, наголосив на необхідності розвінчання міфів про так звані «братні народи» та інші історичні фейки російської пропаганди. Зосередив увагу на спробах рф переписати історію України.

photo_3_03_06_2024.jpgОсобливу увагу Секретар РНБО України приділив висвітленню цілей та завдань, які ставить перед собою Президент України ініціюючи проведення Глобального саміту миру, який має пройти 15-16 червня 2024 року у Швейцарії. За словами Секретаря РНБО, Саміт миру має стати одним з кроків до початку шляху закінчення війни й примушення росії до повернення в міжнародне правове поле.

Олександр Литвиненко підкреслив, що Україна прагне справедливого миру на десятиліття, а не його спотвореної російської версії: «Ми маємо продемонструвати світовій спільноті, що військова сила не працює».