Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату23.07.2024, 17:17

Методи боротьби з ворожими БПЛА, ракетна програма: Президент України провів Ставку

president 23072024.jpgПрезидент України Володимир Зеленський у вівторок, 23 липня, провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Про зміни в оперативній ситуації, прогнози, подальші дії та комплектацію бригад для своєчасної ротації доповідали Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський та начальника Генштабу ЗСУ Анатолій Баргилевич.

«Багато уваги приділили можливостям завдавати ударів за лінію фронту. Проаналізували ефективність наших дронів різних типів, а також тактики російської армії щодо безпілотників. Оцінили результативність РЕБ та інших методів боротьби з БпЛА», – зазначив Президент України.

На засіданні обговорювали ракетну програму України. Було заслухано доповіді міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, першого заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка, віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України — міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

«Активно працюємо над тим, щоб зменшити залежність від постачання ракет партнерами, зокрема й для ППО», – підкреслив Верховний Головнокомандувач.