Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.07.2024, 15:22

Близько 400 учасників, 50 українських і міжнародних спікерів, командно-штабні навчання: НКЦК організував перший Regional Cyber Resilience Forum у Львові

202407264.jpeg24-25 липня у Львові відбувся перший Регіональний форум із кіберстійкості. Цього разу навколо теми важливості посилення кібербезпеки у регіонах України об’єдналися представники держави та бізнесу, кіберкомʼюніті, технологічні компанії, провідні українські та міжнародні експерти галузі.

Відкривав форум заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк. Під час своєї промови він зазначив, що кіберстійкість регіонів є критично важливою складовою національної безпеки України, адже рф продовжує атакувати Україну по всіх фронтах, включаючи кіберпростір.

«Переважна більшість об’єктів критичної інфраструктури знаходиться саме в регіонах України. Тому посилення кібербезпеки на всіх рівнях всередині країни сьогодні є одним із головних пріоритетів. І цей форум є важливим кроком у напрямку підвищення нашої готовності до протидії кіберзагрозам рф. Ми маємо діяти рішуче та відповідально, адже лише об'єднаними зусиллями зможемо перемогти ворога та забезпечити безпечне майбутнє для наших громадян та країни», – зазначив Сергій Демедюк.

202407263.jpegВітали гостей події під час офіційного відкриття Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Мироненко,  в.о. керівника Департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Володимир Карастельов, заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Львівської ОВА Олександр Кулепін, Регіональний директор CRDF Global в Україні Михайло Верич, ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності ДСНС Дмитро Бондар та в.о. голови правління НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Загалом впродовж двох днів форуму відбулося три панельні дискусії та понад 30 доповідей експертів та воркшопів, які охоплювали широкий спектр тем. Серед них – важливість кібербезпеки регіонів, забезпечення кіберстійкості транспортної інфраструктури, досвід України у протистоянні російській кіберагресії, підвищення кіберстійкості критичної інфраструктури, роль та можливості Талліннського механізму, імплементація законодавства ЄС, використання новітніх технологій, а також протидія російській дезінформації та пропаганді в енергетичному секторі. Захід зібрав понад 400 учасників офлайн та онлайн.

202407261.jpegУ рамках RCRF під головуванням керівника служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретаря НКЦК Наталії Ткачук відбулися регіональні командно-штабні навчання (ТТХ), у яких взяли участь представники Львівської ОВА та міської адміністрації, основних суб’єктів кібербезпеки України та об’єктів критичної інфраструктури регіону.

«Проведення регіональних командно-штабних навчань є надзвичайно важливим для зміцнення національної системи кібербезпеки України. Ці заходи дозволяють нам не лише перевірити готовність і злагодженість дій усіх залучених сторін, але й визначити слабкі сторони та прогалини у наявних механізмах взаємодії під час реагування на кібератаки та комунікування кіберінцидентів», – наголосила Наталія Ткачук.

202407262.jpegRegional Cyber Resilience Forum: Lviv організовано Національним координаційним центром кібербезпеки (НКЦК) при Раді національної безпеки і оборони України (РНБОУ) та Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) за підтримки Державного департаменту США та у співпраці зі Службою безпеки України, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, Львівською обласною державною адміністрацією, Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності ДСНС України. Партнери заходу: Інститут дослідження кібервійни, компанія CyberLab, дата-центр «Парковий».