Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату03.09.2024, 21:30

ППО, дрони, далекобійність, Покровський напрямок: Президент України провів Ставку

Stavka 03092024.jpgПосилення ППО, рішення про далекобійність, виробництво українських дронів, операція у Курській області, ситуація на Покровському напрямку – основні теми засідання Ставки Головнокомандувача, що відбулося у вівторок, 3 вересня.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що під час засідання було визначено кроки для того, щоби зробити більш ефективним застосування систем ППО, які вже є в Україні.

«Ми працюємо й над тим, щоб отримати для України додатковий захист. Дуже розраховуємо на Patriot, який готується передати Румунія. Вдячний буду за цей крок допомоги від Румунії. Це те, що справді підтримає наших людей, нашу країну, увесь наш регіон», – зазначив Президент України.

Володимир Зеленський додав, що нині триває робота з партнерами задля більш сильних рішень на підтримку нашого захисту – заради далекобійних рішень, які могли б знищити ще до старту значну частину російської балістики.

«Це одне з ключових питань цієї війни взагалі. Питання нашої далекобійності та відповідних дозволів від партнерів, далекобійних снарядів та ракет, які ми могли б використовувати. Російські удари будуть неможливі, якщо для нас буде можливо знищувати пускові установки окупанта там, де вони є, та російські військові аеродроми й логістику. Дати Україні такі дозволи й таку зброю – це зробити точно найбільший крок до реального, справедливого завершення цієї війни. Росія просто не вміє воювати без терору – саме терористичні удари та здатність сіяти руїни замінює російському керівництву і тактику, і стратегію війни», – підкреслив він.

На засіданні також доповідали про ситуацію з дронами, які застосовують Збройні сили України, СБУ, ГУР.

«Наші, українські, дрони мають бути на 100% ефективними, бо це буквально означає, що Україна буде на 100% ефективною на полі бою. І я дякую всім нашим людям, які здобувають для України цей позитивний досвід застосування дронів, які поширюють досвід у військах. Дякую кожному, хто виробляє й постачає дрони. І дякую всім, хто справді влучно знищує окупанта та знищує російський потенціал війни – саме там, на території ворога», – сказав Зеленський.

За словами Президента України, на Ставці доповідав головком Олександр Сирський, він детально розповів про ситуацію на фронті та про операцію в Курській області.

«Активні дії на Курщині продовжують поповнювати обмінний фонд для нашої держави», – пояснив він.

Щодо Покровського напрямку, то, як сказав Володимир Зеленський, є рішення для зміцнення позицій.