Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.09.2024, 19:02

Імпорт деталей для дронів, підготовка воїнів, захист критичної інфраструктури: Президент України провів Ставку

20240917.jpegУ понеділок, 16 вересня, Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки головнокомандувача.

Учасники засідання обговорили чотири запитання. Зокрема, представники розвідки виступили з доповіддю про наміри російських окупантів та ситуацію в їхніх лавах. За словами Володимира Зеленського, розвідники «відзначили помітне погіршення дисципліни» в армії рф.

Друге питання – поточний стан готовності інженерного захисту на об’єктах критичної інфраструктури. Президент закликав «завершити всі необхідні роботи в найкоротші терміни».

Третє питання – робота центрів бойової підготовки. Володимир Зеленський після доповіді головного інспектора Міноборони Ігоря Воронченка доручив Генштабу надати перелік заходів для покращення роботи центрів та наголосив, що держава зобов’язана гарантувати якісну підготовку тим, хто її захищає.

«Насамкінець – безпілотники. Деякі найбільші держави-експортери компонентів для дронів запроваджують експортні обмеження», – сказав Президент України і додав, що держава має стратегію, щоби ці обмеження не стали критичними для обороноздатності України.