Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.10.2024, 17:33

Рішення РНБО України: Фінансування сектору безпеки і оборони у 2025 році

20241002.jpegВідповідно до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України» та Бюджетного кодексу України РНБО України прийняла рішення «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2025 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», введене в дію  Указом Президента України від 2 жовтня 2024 року № 683.

Згідно з рішенням РНБО України Кабінету Міністрів України доручено передбачити на 2025 рік загальний фінансовий ресурс для органів сектору безпеки і оборони України на рівні не менше 26,3% валового внутрішнього продукту.

Крім того, визначено завдання щодо забезпечення можливості збільшення у 2025 році обсягу видатків на національну безпеку і оборону України з урахуванням воєнно-політичної обстановки та бюджетного законодавства. Отже, протягом цього бюджетного періоду у разі необхідності Уряд має приймати рішення щодо виділення додаткового фінансового ресурсу для органів сектору безпеки і оборони на забезпечення нагальних потреб, зокрема з резервного фонду державного бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством.

Також у 2025 році слід вжити в установленому порядку заходів щодо забезпечення своєчасного та у повному обсязі фінансування для органів сектору безпеки і оборони України на виплату грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських. Забезпечення належного утримання особового складу сил безпеки і оборони, реалізація соціальних гарантій є важливими напрямками, які знаходяться на постійному контролі Президента України Володимира Зеленського та РНБО України.

Водночас визначено пріоритетні напрями, які потребуватимуть належного фінансування з метою досягнення достатнього рівня оборонних спроможностей держави для стримування подальшої ескалації збройної агресії з боку російської федерації проти України.

Органам сектору безпеки і оборони України доручено вжити заходів щодо посилення фінансової дисципліни у сфері управління бюджетними асигнуваннями та забезпечення цільового, ефективного і результативного використання бюджетних коштів.