Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату03.10.2024, 11:41

У фокусі уваги – оборонна співпраця: Секретар РНБО України зустрівся з головою Комітету з питань оборони парламенту Фінляндії

20241003.jpegСекретар РНБО України Олександр Литвиненко у середу, 2 жовтня, провів зустріч із делегацією Фінляндії на чолі з головою Комітету з питань оборони парламенту Фінляндії Юкка Копра. У фокусі уваги – оборонна співпраця.

Сторони обговорили загрози національній безпеці України, приділили увагу спільним виробничим проєктам, окреслили перспективи для протидії інформаційним безпековим викликам.

Олександр Литвиненко подякував уряду Фінляндії за потужну військову допомогу й підтримку, яку республіка надає Україні з початку повномасштабного вторгнення рф, і зазначив, що Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони та боєприпасів. Також, за його словами, потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї, щоби завдавати ударів у відповідь по російських цілях.

Своєю чергою голова Комітету з питань оборони парламенту Фінляндії Юкка Копра запевнив у довгостроковій підтримці України.

Окрему увагу сторони приділили зміцненню національної стійкості, а також обговорили необхідність ефективної протидії російській дезінформації та пропаганді.