Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату08.10.2024, 16:11

На шляху впровадження стандартів НАТО: Секретар РНБО України зустрівся з послом Канади

20241008.jpegСекретар РНБО України Олександр Литвиненко у вівторок, 8 жовтня, провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Наталкою Цмоць. У зустрічі також брали участь аташе з питань оборони при Посольстві Канади в Україні Серж Менард, представники канадського урядового проєкту PROTECT2.

202410082.jpegСторони обговорили питання розширення українсько-канадської співпраці, зокрема пріоритетні потреби України в контексті інтеграції в Європу та НАТО, підходи до демократичного управління в оборонному секторі, вдосконалення планування та управління ресурсами, підтримку й адаптацію ветеранів, забезпечення принципів гендерної рівності тощо.

202410081.jpegСекретар РНБО України подякував канадській стороні за військову, фінансову й гуманітарну допомогу та наголосив, що членство в НАТО залишається стратегічною метою України.

Пані посол Канади Наталка Цмоць зазначила, що Канада продовжуватиме підтримувати Україну у важкий час і в довгостроковій перспективі.

Представники ініціативи PROTECT2 висловили підтримку українському народові у боротьбі з російським агресором та запевнили у підтримці України на шляху реформ та зміцнення обороноздатності.202410083.jpeg

Довідково: Проєкт Protect2 фінансується Міністерством національної оборони Канади та виконується Alinea International. Проєкт працює з Урядом України переважно з Міністерством оборони. Його мета — підтримка українського уряду в розбудові потенціалу інституцій та відомств оборонного сектору для відповідності міжнародно визнаним стандартам управління, гендерної рівності, продуктивності та відповідальності.