Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаОфіційні документиУкази Президента України№ 491/2023 / 2023-08-17

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року "Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України"

Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року "Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України" (додається).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

17 серпня 2023 року

Введено в дію

Указом Президента України

від 17 серпня 2023 року № 491/2023

 

РІШЕННЯ

Ради національної безпеки і оборони України

від 11 серпня 2023 року

Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та

соціальної підтримки Збройних Сил України 

Заслухавши доповіді Директора Державного бюро розслідувань, Голови Служби безпеки України, Міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора, Голови Національного агентства з питань запобігання корупції, Директора Національного антикорупційного бюро України щодо виявлення за результатами проведеної правоохоронними органами перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України проявів корупції, Рада національної безпеки і оборони України вирішила:

1. Рекомендувати Головнокомандувачеві Збройних Сил України прийняти рішення щодо перебування на посадах керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України, припинивши практику їх ротацій. Призначати за рекомендаціями командувачів (командирів) оперативно-тактичних угруповань, оперативно-стратегічних угруповань військ (сил) на посади керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України осіб офіцерського складу, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, та за умови проходження ними перевірки Службою безпеки України.

2. Рекомендувати Офісу Генерального прокурора разом із Національним агентством з питань запобігання корупції та Державним бюро розслідувань вжити у місячний строк додаткових заходів з протидії вчиненню посадовими особами територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України корупційних та інших кримінальних правопорушень.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України О.ДАНІЛОВ