Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.02.2020, 15:26

Сергій Демедюк: Ще ряд міжнародних компаній приєдналися до роботи щодо протидії кіберзагрозам в Україні

24-28 лютого у м. Сан-Франциско (США, штат Каліфорнія) триває один з найбільш масштабних інформаційно-виставкових заходів у сфері кібербезпеки в США - Конференція RSA. Цього року у рамках Конференції було проведено Міжнародний форум з кібербезпеки (International Cybersecurity Forum - ICSF). Участь у заході взяли представники України на чолі із заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергієм Демедюком.

Demediuk.jpgПід час форуму учасники обговорювали питання кіберзагроз у період проведення виборів у різних країнах світу. Головними темами стали вектори атак на виборчі системи захисту, а також практики та уроки, які кожна з країн винесла під час реагування на подібні загрози. Окрема увага приділялася протидії дезінформації, яка поширюється у мережі під час проведення виборів.

«Налагодження швидкої комунікації з фахівцями провідних країн світу є вкрай важливою частиною механізму реагування на кіберзагрози. Ми відкриті до взаємодії та готові ділитися своїм досвідом у сфері протидії кіберзагрозам», - зазначив С. Демедюк.

Крім того, під час Конференції українська делегація поінформувала іноземних партнерів про актуальні загрози гібридної війни та розвиток кіберсфери в Україні. Також обговорювалися можливості спільних проектів із забезпечення інформаційної та кібернетичної безпеки в Україні, зокрема впровадження нових телекомунікаційних технологій та реалізація національних ініціатив із цифровізації сфер державного управління та економіки.

Заступник Секретаря РНБО України повідомив, що під час робочого візиту до США українська делегація також провела ряд зустрічей з приватними компаніями для налагодження взаємодії у сфері кіберзахисту.

Demediuk1.jpg«Ми провели ряд зустрічей з приватними компаніями та обговорили сфери співпраці. Ряд компаній з кібербезпеки вже надали згоду на співпрацю з Україною у побудові надійного захисту кіберпростору», - розповів С. Демедюк.

Нагадаємо, для реагування та протидії кіберзагрозам при РНБО України у 2016 році було створено Національний координаційний центр кібербезпеки. У 2020 році потужності Центру було вдосконалено. Так, на платформі Кіберцентру реалізується співпраця у протидії кіберзагрозам з найбільшими світовими приватними компаніями.