Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.03.2021, 17:44

У НКЦК при РНБО України відбулися навчання з кіберрозвідки для спеціалістів з держсектору

Дводенний семінар організовано Національним координаційним центром кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України за підтримки Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) та Державного департаменту США. До участі у ньому були запрошені представники основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки в Україні.

tren.jpgОсновними напрямами під час навчань були: тактика та протидія кібершпигунським групам Російської Федерації, кіберрозвідка з використанням відкритих джерел CTI/OSINT та атрибуція (ідентифікація атакуючих).

Після завершення теоретичної частини тренінгу учасники мали змогу на практиці відпрацювати отримані навички.

За словами заступника Секретаря РНБО України Сергія Демедюка, ідентифікація атакуючої сторони – одна з найважливіших складових захисту країни від кіберзагроз. Нині в Україні вона розвинена недостатньо. Тому НКЦК при РНБО України залучив міжнародних партнерів та фахівців однієї з найкращих міжнародних кібербезпекових компаній «FireEye» для проведення такого семінару для працівників державного сектору.tren_1.jpg

«Простіше попередити атаку та підготуватися до неї, ніж реагувати на наслідки. Для цього необхідна якісна кіберрозвідка, яка до цього часу у нас не була розвинена на достатньому рівні. Цей семінар надав можливість покращити практичні навички та набути досвід передових приватних кібербезпекових організацій для захисту нашої країни від кіберзагроз», - зазначив він.

Раніше НКЦК при РНБО України повідомляв про високий рівень кіберзагрози в Україні через масштабну кібератаку на компанію SolarWinds у грудні 2020 року в США. Загроза активна й сьогодні, і може прирівнюватися до атаки 2017 року (NotPetya). Тому спеціалісти з кібербезпеки нагадують про необхідність проведення перевірки своїх систем починаючи з березня 2021 року та негайно їх оновити.