Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.09.2021, 09:09

Перший Національний Саміт Кібербезпеки об’єднає вітчизняних та іноземних лідерів у сфері кібербезпеки

23 вересня ц.р. Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) при Раді національної безпеки та оборони України і Фонд цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) проводять перший саміт Національного кластера кібербезпеки.

Тема першого Національного Саміту Кібербезпеки - «Результати першого півріччя діяльності Національного кластера кібербезпеки. Пріоритети на майбутнє та напрями розвитку», - охоплює важливі та актуальні питання зміцнення спроможностей кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури, сектору безпеки та оборони, державних підприємств та наукових інституцій Україні.

Також будуть напрацьовані плани взаємодії з міжнародними партнерами на 2021-2022 роки.

У роботі Саміту візьмуть участь заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Демедюк, старший координатор з надання допомоги (Посольство США в Україні) Девід Аллен Шлефер; керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України Наталія Ткачук, керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко, операційний директор програм з кібербезпеки CRDF Global Тодд Спайерс.

Серед учасників саміту – представники посольств США, Великої Британії, Японії, Естонії, НАТО, USAID, IFES.

Довідково:

Національний кластер кібербезпеки - координаційна платформа, яка об’єднує ресурси, можливості, компетенції РНБО України та Фонду цивільних досліджень та розвитку США, урядових організацій, міжнародних партнерів, приватного сектору.

Головні завдання Національного кластеру кібербезпеки: підвищення рівня стратегічного потенціалу національної системи кібербезпеки, розвиток професійної кіберспільноти та забезпечення безпечного кіберпростору України.

Відбулося шість засідань Національного кластеру кібербезпеки. Темами попередніх зустрічей були розробка Національного плану реагування на кіберкризи, покращення підготовки фахівців у сфері кібербезпеки, розвиток державно-приватного партнерства, підтримка наукових та прикладних досліджень, захист критичної інфраструктури, виклики кібербезпеки в енергетичному секторі та оборонному комплексі держави, кібербіобезпека як гібридна дисципліна на стику кібербезпеки та біозахисту тощо.