Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.02.2022, 15:34

Секретар РНБО України О. Данілов зустрівся з Головою Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії Т. Еллвудом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Головою Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії Тобайасом Еллвудом.

uk-16-02 (3).jpgПід час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію у світі та регіоні з огляду на ескалацію російської гібридної агресії, а також визначили подальші напрями поглиблення двосторонньої українсько-британської співпраці.

Секретар РНБО України висловив подяку британській стороні за всебічну підтримку України та надану практичну безпекову допомогу. «Поставки Великою Британією зброї для захисту дуже важливі для нас», - підкреслив він.

За словами О. Данілова, безпекова ситуація на українсько-російському кордоні тривалий час залишається складною, однак «ми чітко розуміємо, що відбувається». «Ми не бачимо можливості для масштабного вторгнення, але вони мають широке поле можливостей для здійснення великих провокацій», - сказав він, наголосивши, що РФ використовує широкий інструментарій гібридної війни, зокрема реалізуючи кібернетичну, енергетичну, інформаційну агресію проти нашої держави та використовуючи «мережу своєї агентури в Україні та «п’яту колону».

Секретар РНБО України звернув увагу британської сторони, що з 1 січня ц.р. в України введений у дію й виконується Закон України «Про основи національного спротиву». «Ми активно розбудовуємо систему територіальної оборони, формуємо єдиний фронт національного супротиву. У наших планах зібрати понад 2,5 млн. резервістів», - сказав він, додавши, що допомога Великої Британії у цьому напрямі також є важливою.

О. Данілов висловив переконання у необхідності консолідації зусиль демократичної світової спільноти для протидії російській агресії. «Занадто ліберальне відношення до країн-агресорів може призвести до непередбачуваних наслідків, - зазначив він. – Зараз саме час об’єднуватись, адже це виклик не лише для України, але й для усього цивілізованого світу».

uk-16-02 (2).jpgСвоєю чергою, пан Еллвуд запевнив у непохитності позиції британської сторони щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. За його словами, це питання є важливим не лише в контексті української безпеки, але й безпеки всієї Європи, «Захід має демонструвати сильне лідерство та єдиний фронт у протидії агресії РФ», - сказав він.

Пан Еллвуд також висловив готовність надалі поглиблювати двосторонню безпекову співпрацю між нашими державами та просувати позицію України на міжнародній арені, наголосивши, що Велика Британія «може робити значно більше, ніж вона робить зараз».

Фотогалерея