Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.10.2022, 15:01

Секретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся з Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою.

jap_1.jpgПід час зустрічі сторони обговорили питання поглиблення українсько-японського співробітництва у низці сфер, зокрема в контексті протидії України російському вторгненню та подальшої повоєнної відбудови держави.

Секретар РНБО України висловив подяку японській стороні за усебічну допомогу, надану нашій країні, та послідовну позицію щодо підтримки України на світовій арені. «Ми вдячні за вашу позицію. Ми дуже цінуємо українсько-японське партнерство», - зазначив він.

jap_2.jpg

О. Данілов висловив переконання у перспективності розвитку співробітництва між Україною та Японією у високотехнологічних сферах. «Україна має необхідний потенціал стати після перемоги технологічним хабом для японських компаній у низці сфер, - наголосив він. - Підготовчу роботу важливо розпочати вже зараз».

Своєю чергою, пан Мацуда зазначив, що суверенітет, незалежність і безпека України важлива не лише для Європи, але й для всього світу, а «Україна залишається важливим партнером Японії».

Пан Посол також запевнив у тому, що Японія й надалі продовжуватиме надавати допомогу Україні у фінансовій, гуманітарній, військовій та іншій сферах, а також продовжить посилювати санкції проти російського агресора та сприятиме просуванню позиції Україні на міжнародній арені.