Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.12.2022, 17:50

О. Данілов: ЗСУ змусять російських окупантів залишити всю територію України, включаючи тимчасово окупований Крим

Україна звільнить Крим військовим шляхом, якщо в цьому буде потреба. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на урочистих заходах з нагоди 30-річчя Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.16_12.jpg

Виступаючи з вітальною промовою, Секретар РНБО України зазначив, що ювілей лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва наступного року «маємо святкувати у нього вдома». «Думаю, як чоловік, який завжди дотримується свого слова, він мене обов’язково запросить», - додав О. Данілов.

За його словами, ЗСУ змусять російських окупантів залишити всю територію України, включаючи тимчасово окупований у 2014 році Крим. «Є в сусідній столиці людина, яка каже, що вона не жартує про те, що вони будуть щось там захищати, - сказав він. - Ми так само жартувати не збираємося. Це не жарт, що ми звільнимо Крим, і якщо треба буде військовим шляхом - ми це зробимо».16_12_1.jpg

У рамках панельної дискусії учасники обговорили кроки, що вже зроблені для звільнення Кримського півострова, та перспективи на цьому шляху. За словами О. Данілова, «план у нас є, і не один». «Коли мова йде про захист нашої Конституції, ми маємо право і повинні звільнити всі наші території. Так і буде - питання лише часу». Конкретний план зі звільнення Криму, зазначив Секретар РНБО України, «буде залежати від багатьох обставин».

Участь у заході взяли Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, заступник Керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, народні депутати, представники міністерств та відомств. Також на захід завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас, Латвії – Ілгварс Клява, Естонії – Каймо Кууск, Хорватії – Аніца Джаміч, і Словенії – Томаж Менцін.