Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату05.07.2023, 14:14

НКЦК поглиблює співпрацю з ЄС та США щодо використання технологій ШІ у сфері кібербезпеки

Керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України Наталія Ткачук та керівник Управління забезпечення діяльності НКЦК Сергій Прокопенко провели робочу зустріч з директором Інституту національної безпеки та протидії тероризму США, колишнім радником Президента США Джеймсом Бейкером, керівником департаменту національної та державної безпеки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Сеппо Рутсалененом та радником КМЄС з національної безпеки Максимом Будаковим.WhatsApp Image 2023-07-05 at 14.11.43.jpeg

Під час зустрічі обговорено питання використання технологій штучного інтелекту в інтересах національної безпеки. Сторони обмінялися думками щодо перспектив використання ШІ у сфері кібербезпеки, а також обговорили пріоритети і виклики, з якими стикається Україна у сфері кібербезпеки.

«Штучний інтелект відкриває безмежні можливості у сфері кібербезпеки, але він також несе нові виклики, адже ці технології можуть бути використані для масштабних кібератак і злочинів. Загрози в кіберпросторі не знають кордонів. Тому міжнародна співпраця і законодавче регулювання є невід’ємною частиною боротьби з ними. Для ефективної протидії загрозам ми співпрацюємо з міжнародними партнерами для обміну інформацією, найкращими практиками та досвідом для забезпечення відповідального використання штучного інтелекту», – зазначила Наталія Ткачук.

WhatsApp Image 2023-07-05 at 14.11.42 (1).jpegДиректор Інституту національної безпеки та боротьби з тероризмом, колишній радник Президента США Джеймс Бейкер представив дослідження на тему «Національна безпека та регулювання штучного інтелекту», у якому йдеться про аспекти загроз, спричинених штучним інтелектом, та шляхи законодавчого реагування на них, а також питання кіберстійкості держави.