Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.07.2023, 10:07

Секретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся з Директором NATO StratCom COE Янісом Сартсом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Директором Центру передового досвіду НАТО в галузі стратегічних комунікацій (NATO StratCom COE) Янісом Сартсом.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію у світі та регіоні, розглянули питання інформаційної безпеки, протидії дезінформації та майбутніх технологічних викликів, а також визначили шляхи поглиблення двостороннього співробітництва.

За словами О. Данілова, у сучасних інформаційних війнах «авторитарним країнам діяти значно простіше, оскільки для них не існує правил, на відміну від цивілізованого світу», що вимагає посилення координації між партнерами у питаннях протидії дезінформації та маніпулятивним наративам.

«росія провела всесвітню дезінформаційну кампанію про свою нібито могутність, «другу армію» світу, і це багато хто на Заході підхопив», - зазначив він, додавши, що сьогодні Україна спільно з партнерами «доводить протилежне».

Секретар РНБО України наголосив на тому, що «росії не треба боятися», процес її фрагментації вже запущений, і світовій спільноті варто до цього бути готовою.

Сторони приділили окрему увагу питанню розбудови стратегічних комунікацій у новому цифровому середовищі, технологічному прогресу, питанням Big Data та ризикам, пов’язаним з розвитком штучного інтелекту.

Своєю чергою пан Сартс відзначив потужний досвід України у боротьбі з дезінформацією та запевнив у готовності поглиблювати практичну співпрацю між NATO StratCom COE та Центром протидії дезінформації при РНБО України.