Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату01.08.2023, 10:27

С. Демедюк взяв участь у засіданні круглого столу, присвяченого актуальним питанням захисту національної державності

Заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк та заступник керівника служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки – керівник управління інформаційної безпеки профільної служби Апарату РНБО України Володимир Звєрєв 28 липня 2023 року взяли участь у засіданні круглого столу, присвяченого актуальним питанням захисту національної державності в сучасних умовах.

01_08_01.jpgУ заході, організованому Національною академією Служби безпеки України, взяли участь представники СБУ, РНБО України, Служби зовнішньої розвідки, Національної гвардії, Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса Національної академії наук України, Українського державного університету імені Михайла Драгоманова та інших наукових інституцій.

Учасники обговорили питання захисту державного суверенітету, протидії гібридним війнам рф, притягнення до відповідальності колаборантів, легалізації зброї та протидії корупції. Особливу увагу було приділено обговоренню гібридної складової сучасної війни, а саме:

«Сьогодні Інтернет, особливо соціальні мережі, - не лише зручна платформа для спілкування, але, на жаль, також і засіб впливу на свідомість людей, поширення ворожих наративів та проведення інформаційно-психологічних операцій. Вони становлять загрозу для національної безпеки будь-якої країни. Тому маємо зробити все можливе, щоб захистити інтереси нашої держави та українців від загроз в інформаційному просторі», наголосив заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк.

Учасники заходу також зазначали, що правоохоронні органи повинні враховувати існуючі та потенційні виклики, обмінюватися досвідом, напрацьовувати єдиний понятійний апарат та провадити спільну політику забезпечення національної безпеки, оскільки війна триває не тільки на передовій, і наше завдання – не лише здобути перемогу на фронті, а й зберегти демократичну, правову та консолідовану Україну після перемоги.