Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.08.2023, 12:34

Олексій Данілов: Контрнаступ відбувається за затвердженим планом, будемо боротися за Україну до повної перемоги

Контрнаступ відбувається за затвердженим планом. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі «Радіо Свобода» у четвер, 24 серпня 2023 року.

За його словами, контрнаступ - складна операція. «Якщо хтось вважав, що це легка прогулянка і можна дуже швидко досягти поставлених цілей, - майте на увазі, що ворог побудував потужну оборону, - сказав Олексій Данілов. – І тому контрнаступ відбувається так, щоб максимально зберігати життя наших військових». «Він йде важко, але кожного дня ми крокуємо вперед до звільнення територій, - додав він. - Поки ми не звільнимо всю нашу землю, зупинятися не будемо».

Відповідаючи на запитання, Секретар РНБО України зазначив, що як тільки Збройні Сили України розпочнуть використовувати літаки F-16, ситуація буде змінюватись.

Він також подякував західним партнерам за наміри підтримувати Україну, скільки буде потрібно, поки ми не здобудемо перемогу, яку вважатимемо справедливою. «І США, і Велика Британія, і Німеччина, Франція, й інші країни максимально допомагають, щоб це сталося якомога скоріше», - сказав Олексій Данілов.

Секретар РНБО України підкреслив, що українські воїни «зламали всі стереотипи, які існували на Заході, зокрема стосовно російської армії». «Ми будемо боротися за нашу Україну до повної перемоги. У нас немає іншого шляху. Ми не можемо перекладати війну на плечі наших онуків, наших дітей, маємо поставити крапку у цій війні», - заявив він.